De 10 Meest Voorkomende SEO-Fouten

Online vindbaarheid

Online vindbaarheid

Het bouwen van een website is een belangrijke stap voor elk bedrijf dat online zichtbaarheid wil creëren. Maar helaas kunnen er veel valkuilen zijn die van grote invloed kunnen zijn op je SEO. In deze blog gaan we dieper in op de 10 meest voorkomende SEO-fouten bij webontwikkeling en laten we zien hoe je ze kunt vermijden om je website of webshop beter vindbaar te maken.

De 10 SEO fouten

1. Niet Mobilevriendelijke Website

Met de groei van mobiel internetverkeer is een mobielvriendelijke website essentieel. Fouten op dit gebied kunnen leiden tot een lagere rangschikking in zoekresultaten. Zorg ervoor dat je website responsief is en op alle apparaten goed presteert.

2. Te Trage Laadtijd

Een trage laadtijd kan bezoekers frustreren en zoekmachines straffen je daarvoor. Optimaliseer je afbeeldingen, minimaliseer onnodige code en overweeg snelle hosting om de laadsnelheid te verbeteren.

3. Gebroken Links

Gebroken links of 404-fouten hebben invloed op de gebruikers ervaring van jouw website of webshop en kunnen daarom jouw positie in Google beïnvloeden. Controleer en corrigeer regelmatig alle links op je website.

4. Onjuist Gebruik van Koppen

Het gebruik van koppen (H1, H2, H3, etc.) helpt zoekmachines de structuur van je inhoud te begrijpen. Gebruik ze op de juiste manier om de hiërarchie van je tekst goed aan te geven. Hierdoor zijn jouw teksten niet alleen makkelijker leesbaar voor de bezoeker maar kunnen ook de zoekmachines je teksten sneller begrijpen.

5. Ontbrekende of Slechte Metabeschrijvingen

Meta-beschrijvingen (een korte samenvatting van maximaal 160 tekens, die in de zoekresultaten van zoekmachines onder de titel en de URL wordt weergegeven) kunnen invloed hebben op de klikfrequenties. Zorg ervoor dat elke pagina een unieke en relevante meta-beschrijving heeft.

6. Niet-Geoptimaliseerde Afbeeldingen

Zware, niet-geoptimaliseerde afbeeldingen kunnen de laadsnelheid vertragen. Comprimeer afbeeldingen en gebruik beschrijvende bestandsnamen en alt-teksten voor SEO-voordelen.

7. Duplicate Content

Het hebben van dezelfde inhoud op meerdere pagina’s kan leiden tot verwarring bij zoekmachines. Zorg voor unieke inhoud op elke pagina.

8. Slechte URL-Structuur

Een logische en overzichtelijke URL-structuur helpt zoekmachines de inhoud van je site te begrijpen. Gebruik korte, beschrijvende URLs en vermijd onnodige parameters.

9. Niet-Geoptimaliseerde Interne Koppeling

Interne links helpen zoekmachines om de structuur van je website te begrijpen en zorgen voor een betere gebruikerservaring. Zorg voor relevante interne links in je inhoud.

10. Verwaarlozing van Analytics en Webmaster Tools

Het bijhouden van websiteprestaties en het gebruik van tools zoals Google Analytics en Google Search Console zijn cruciaal om je SEO-inspanningen te meten en aan te passen. Blijf op de hoogte van je statistieken en pas je strategie aan op basis van de gegevens die je verzamelt.

Door deze veelvoorkomende SEO-fouten te vermijden en aandacht te besteden aan zoekmachineoptimalisatie tijdens het bouwen van je website, kun je een sterke basis leggen voor het behalen online succes.

Laat jouw SEO analyseren!

Ben je benieuwd hoe jouw website scoort op het gebied van SEO? Vraag dan geheel vrijblijvend onze website scan aan en ontvang direct relevante verbeterpunten voor je website! 

Website scan

Onze laatste nieuws

Hoe snel werkt SEO? Een Realistische Kijk op Zoekmachine Optimalisatie

Online vindbaarheid

Online vindbaarheid (SEO)

Conversie webshop verhogen! 5 tips voor meer conversie op jouw webshop.

Webshop ontwikkeling

Webshop ontwikkeling

De 10 meest voorkomende SEO-Fouten

Online vindbaarheid

Online vindbaarheid

Hoe snel werkt SEO? Een Realistische Kijk op Zoekmachine Optimalisatie

Online vindbaarheid

Online vindbaarheid (SEO)

Conversie webshop verhogen! 5 tips voor meer conversie op jouw webshop.

Webshop ontwikkeling

Webshop ontwikkeling

De 10 meest voorkomende SEO-Fouten

Online vindbaarheid

Online vindbaarheid

Laat jouw website analyseren!

Vraag direct en geheel vrijblijvend de website scan aan! De voordelen van de website scan van Crads?